Inrichting Vakantiehuis

Inrichting vakantiehuis

De inrichting van je vakantiehuis is een belangrijk onderdeel van je aankoopbeslissing. Je wilt je prettig voelen in je eigen vakantiehuis. En als je verhuurt is de inventaris aan de ene kant een kostenpost. En aan de andere kant een belangrijk onderdeel om je vakantiehuis goed te kunnen verhuren. 

Als het gaat om de inrichting van je vakantiehuis heb je ofwel veel keus, of helemaal geen.

Inrichting vakantiehuis in eigen beheer

Als je een vakantiehuis in eigen beheer hebt kun je zelf de inrichting kiezen. Gebruik je het huis (vooral) zelf dan kies je een inrichting naar je eigen smaak. Met de meubels die jou het comfort geven dat je wilt. En de accesoires die voor jou de vakantiesfeer brengen.
Als je het huis ook gaat verhuren dan is het goed om ook naar de praktische kanten te kijken. Welke inrichting slijt minder en is goed te onderhouden en schoon te maken. Houdt er ook rekening mee of er kinderen of huisdieren in het huis zullen verblijven. Verdiep je in de wensen die huurders hebben ten aanzien van de inventaris. Liever een slijtvaste laminaatvloer dan een hoogpolig tapijt bijvoorbeeld.

Inrichting via vakantiepark

Op een vakantiepark waar je je vakantiehuis verhuurt via een verhuurorganisatie is er vaak weinig te kiezen. Je vakantiehuis heeft een standaard inrichting om te zorgen dat de huizen allemaal dezelfde uitstraling hebben. Vaak staan er foto’s van de inrichting van de vakantiehuizen op het park op de website van de verhuurorganisatie. Dan moet jouw vakantiehuis daar natuurlijk wel aan voldoen. Soms kun je wel nog kiezen tussen bepaalde kleurtinten. 

De inrichting kan ook juist worden gebruikt om verschillende vakantiehuizen te onderscheiden. Zoals bijvoorbeeld een inrichting speciaal voor kinderen met als thema de zee of het bos.     

Voordeel op een vakantiepark is dat je de inrichting via de verhuurorganisatie kunt bestellen en laten plaatsen zodat je er geen omkijken naar hebt. Nadeel is dat dit vaak duurder is, omdat de verhuurorganisatie er ook aan wil verdienen. 

De verhuurorganisatie doet vaak periodiek, ieder jaar of vaker, een controle of de inventaris nog geschikt is om te verhuren. Mogelijk komen er aandachtspunten uit die controle of moeten er zaken vervangen worden. Wees daar altijd kritisch op en check zelf of vervanging echt noodzakelijk is. 

Inrichting vakantiehuis en huisdieren

Je kunt vooraf vastleggen dat huisdieren niet zijn toegestaan. Dat kan schelen in slijtage van je inventaris en in de schoonmaak, maar over het algemeen vallen de extra kosten door huisdieren erg mee. Als er niet veel vakantiehuizen in de buurt zijn die met huisdieren worden verhuurd, kan het ook een voordeel zijn om dat juist wel te doen. Het aanbod is dan kleiner waardoor je een hogere huurprijs kunt vragen en de eventuele extra kosten terugverdiend.

Interieuradvies

De inrichting van je vakantiehuis is belangrijk. Je wilt een mooie en functionele inrichting. Een inrichting die bijdraagt aan je vakantiegenot. Of aan dat van je gasten. En als je verhuurt, wil je dat het interieur slijtvast is en zo lang mogelijk mee gaat. Vraag advies aan een interieurspecialist waar je al je wensen op tafel legt

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.