Nederlanders boeken vakantiehuis in eigen land

Nederlanders boeken massaal een vakantiehuis in eigen land! Sinds de aanscherping van de corona-maatregelen annuleren veel buitenlandse gasten hun verblijf in een Nederlands vakantiehuis. Vaak gelden er beperkende maatregelen voor een bezoek aan een ander land. Zoals bijvoorbeeld een verplichte quarantaine bij thuiskomst. Dat proberen veel vakantiegangers te voorkomen. Buitenlanders boeken hun vakantie daarom om naar een vakantiehuis in eigen land. En ook de Nederlanders boeken massaal een vakantiehuis in eigen land.

Aanpassing vakantieparken

De bezettingsgraad van Nederlandse vakantiehuizen daalde tijdens de lockdown in het voorjaar nog dramatisch. De vakantieparken waren vaak nog niet ingericht op de corona-maatregelen. Sommige waren wel open. En andere vakantieparken sloten helemaal de deuren. En de bezoekers bleven weg uit onzekerheid.
Nu we een aantal maanden verder zijn lijken de vakantiegangers wat meer gewend aan de nieuwe situatie. En de vakantieparken hebben hun bedrijfsvoering aangepast. Contactloos inchecken is vaak mogelijk. Parkfaciliteiten zijn toegankelijk met aanpassingen. Waar normaal gesproken bijvoorbeeld het subtropisch zwembad onbeperkt toegankelijk is, kun je nu twee keer per week een blok van 1,5 uur reserveren. Er worden maaltijden bezorgd aan het vakantiehuis vanuit de restaurants op het park. En zelfs animatie trekt van deur tot deur op het vakantiepark.

Bezettingsgraad vakantiehuizen

De verhuur van vakantiehuizen viel in het voorjaar nagenoeg stil. Daarna kwam een revival en steeg de verhuur van vakantiehuizen enorm. Veel mensen kiezen voor een vakantiehuis in plaats van andere vakantie-accomodaties, omdat het dan goed mogelijk is om afstand te houden van andere vakantiegangers. De bezettingsgraden in zomer en najaar van 2020 zijn daarmee zelfs hoger dan eerdere jaren. De huuropbrengsten overstijgen in sommige gevallen nu al de jaaromzet van 2019. Met name door binnenlands toerisme. De vraag is hoe de markt er in 2021 uit ziet. Niets is met zekerheid te voorspellen. Maar gezien de mogelijkheid om corona-proof vakantie te vieren in een vakantiehuis, valt te verwachten dat ook 2021 een goed verhuurjaar zal zijn. Goede rendementen zijn dus te verwachten voor eigenaren van een vakantiehuis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.