Huisje kopen op de Veluwe

Een huisje kopen op de Veluwe is een droom van velen! Niet voor niets is de Veluwe een van de populairste vakantiebestemmingen in Nederland. Mooie bosgebieden waarin nog wilde dieren leven. Lekker wandelen of fietsen, en veel mooie steden en bezienswaardigheden in de buurt! Er zijn veel vakantieparken op de Veluwe en wie er een huisje heeft, verkoopt dit niet snel. Het aantal huisjes om te kopen is dus beperkt. 

Actueel aanbod huisjes op de Veluwe

Voor een actueel aanbod van vakantiehuizen op de Veluwe kijk op:

Vakantiehuis kopen Veluwe

Huisje kopen Veluwe

Fietsen op de Veluwe

Vanuit een huisje op de Veluwe kun je heerlijk fietsen door de bossen. Talloze fietsroutes vind je op het Nationaal Park Veluwezoom. Voor een sportieve uitdaging fiets je de Posbank op. Op het steilste stuk is deze 9% en de top ligt op 90 meter boven NAP. Een mooie beklimming voor wie de Limburgse heuvels nog net iets te hoog gegrepen zijn. Er zijn meer dan 75 mooie fietsroutes te vinden op de Veluwe.  

Wandelen op de Veluwe 

Als je van wandelen houdt, kun je zelf je wandeltocht uitstippelen. Of je volgt een van de zeker 50 uitgezette wandelroutes op de Veluwe. Onderweg kom je misschien een edelhert tegen, een wild zwijn, een ree of een das. En als je geluk hebt, kun je ze misschien wel vanuit je eigen huisje spotten!

Paleis het Loo

Aan de rand van Apeldoorn op de Veluwe ligt Paleis Het Loo. Dit was vroeger een koninklijk paleis en is nu een nationaal museum. Het behoort tot de Top 100 Nederlandse Unesco-monumenten en is een bezoek meer dan waard!

Vernieuwing oude vakantiehuisjes

Op de Veluwe liggen veel verouderde vakantieparken. Zo’n 15 procent van de vakantieparken verkeert zelfs in vervallen staat. Op sommige vakantieparken komen steeds minder toeristen en wonen veel arbeidsmigranten. De provincie Gelderland en 11 gemeenten willen dat de toerist terug komt en hebben de Ontwikkelingsmaatschappij Vitale Vakantieparken (OVV) opgericht. De doelstelling is dat er voor alle bijna 500 vakantieparken op de Veluwe in 2023 een toekomstperspectief ligt. Het OVV koopt zelf vakantieparken aan om ze op te knappen, tijdelijk te beheren en weer door te verkopen. Daarnaast ondersteunen ze recreatieondernemers bijvoorbeeld met advies. Dit betekent vaak dat oude caravans en chalets worden verwijderd of gesloopt. Er komen dan nieuwbouw huisjes voor in de plaats. De komende jaren zal het aanbod van nieuwe vakantiehuisjes op de Veluwe dus toenemen. Mogelijk leidt dat ook tot een vernieuwde impuls voor het toerisme op de Veluwe.

Nieuwbouw huisje kopen op de Veluwe

De Veluwe kan dus een interessante regio zijn om een vakantiehuis te kopen. Voor jezelf vanwege de prachtige omgeving. En als belegging vanwege de populariteit onder toeristen.
Een voordeel van een nieuwbouw huisje is dat je er de komende 10-15 jaar geen omkijken naar hebt. En als je je huisje op de Veluwe verhuurt, dan is het voordeel dat je huisje aan de laatste nieuwe eisen voldoet. Vakantiegangers worden immers steeds veeleisender. En voor een modern huisje kun je ook een hogere huur vragen dan voor een afgeleefd derdehands huisje. 

Een huisje kopen op de Veluwe: een goede keus! Oriënteer je goed op de mogelijkheden!