Trends van vakantie in corona-tijd

Vakantietrends

In deze bijzondere tijd waarin we leven, zijn er een aantal trends te ontdekken bij het boeken van vakanties. Zullen de trends van vakantie in corona-tijd overgaan in een definitieve wijziging in hoe we vakantie vieren?

Vakantie trends: vrijheid en ruimte

Vakantiegangers vinden het belangrijk om met het eigen gezin of de eigen familie samen te kunnen zijn. En daarbij dan voldoende afstand kunnen houden van anderen. Vakantie-accommodaties in de natuur zijn daarom populairder dan bijvoorbeeld in een drukke stad. Vakantiegangers geven de voorkeur aan vrijstaande vakantiewoningen of vakantiechalets in de natuur. Men wil weg van de drukte en genieten van de privacy met naasten. Uitstapjes in een bosrijke omgeving in plaats van naar een druk strand. Vakantiehuizen in bijvoorbeeld Limburg en Gelderland zijn erg in trek, omdat daar de ruimte is.  

Met de auto op vakantie in corona-tijd

De bus, het vliegtuig en de trein worden zoveel mogelijk gemeden om op de vakantiebestemming te komen. De eigen auto heeft de absolute voorkeur. Vakantie-accommodaties die goed bereikbaar zijn met de auto worden dus veel geboekt. In het meest ideale geval parkeer je die auto voor de deur van je vakantiewoning of vakantiechalet. 

Voorzieningen in corona-tijd

Veel vakantiewoningen beschikken tegenwoordig over wifi. Dat is niet alleen een voordeel voor de kinderen die spelletjes willen doen op de tablet. Je kunt ook vanaf je vakantie adres op afstand werken. Het advies is nog steeds is om niet op kantoor te werken als dat kan. Mocht je zelf geen vrij hebben maar de kinderen wel, dan kun je dus ook vanuit je vakantie adres prima werken.

Veel vakantieparken bieden de mogelijkheid om contactloos in te checken, bijvoorbeeld door het thuis toesturen van een toegangspasje. Of een toegangscode waarmee je in je vakantieverblijf kunt.  

Bezorgen van boodschappen en eten was vaak al mogelijk, of is dit jaar toegevoegd aan de diensten van het vakantiepark.

Voor zwembaden gelden soms aparte regels, zoals een bepaald aantal maximum bezoekers. 

Eigen sanitair in de vakantie-accommodatie is belangrijk en vakantiegangers letten extra op de hygiëne. Schoonmaak van een vakantiewoning is normaal gesproken al een belangrijk aandachtspunt, maar dit jaar nog meer. 

Trends bij kopen vakantiehuis

Niet alleen het huren van vakantiewoningen is populair. Ook het kopen van vakantiehuizen zit in de lift. Met name kopers die wonen in het Westen van het land kopen een vakantiewoning buiten de Randstad. Mogelijk voorziet men dat de corona-maatregelen langer gaan duren. Of zijn de corona-maatregelen het laatste duwtje in de rug voor mensen die al langer met het idee liepen om een vakantiewoning te kopen.

De corona-maatregelen hebben een ongekende impact op ons leven. En ook in de reisbranche zijn er verschuivingen te zien in het soort vakanties dat klanten boeken. De trends van vakantie in corona-tijd zijn anders dan anders. De vraag is hoe lang deze trends blijven en hoe de toekomst eruit ziet. De tijd zal het leren!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.